ik wil lenen

Vanaf 1 januari 2021 lopen alle nieuwe leningen via het Vlaams Woningfonds

U kunt wel nog bij de VMSW terecht als u een lening heeft en wilt bijlenen. Belangrijk: deze bijkomende lening moet wel volledig via een wederopname gebeuren. 
Wederopname betekent dat u al een deel van uw eerste lening hebt afbetaald en dit deel opnieuw kunt bijlenen onder dezelfde hypotheek. U moet dan niet langs de notaris: er komt alleen een bijkomend contract bij uw oorspronkelijke hypotheek.

Heeft u reeds een lening bij de VMSW? Dan zal het Vlaams Woningfonds deze lening vanaf 2023 beheren. Aan uw lening wijzigt er niets. Het Vlaams Woningfonds verstrekt volledige dezelfde leningen aan dezelfde voorwaarden als de VMSW. 

De VMSW en het Vlaams Woningfonds zullen de overdracht van alle leningen intern organiseren. De VMSW informeert tijdig over deze overdracht en wat u eventueel hiervoor moet doen. Sowieso zullen de VMSW en het Vlaams Woningfonds de hinder voor u tot een minimum beperken.

Bijlenen bij uw bestaande lening kan wel nog bij de VMSW tot eind 2022. U leest hierover meer op de website van de VMSW.

Heeft u klachten?  Raadpleeg dan eerst onze klachtenprocedure.