Hoe schrijf ik mij in?

Als je een sociale woning of bouwgrond wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning of bouwgrond wilt kopen.

Inschrijvingsregister

Je kan doorlopend inschrijven in onze registers. Ook als er nog geen concrete bouwplannen of gronden zijn in de gemeente van jouw voorkeur, kan je je inschrijven. Je mag in zoveel registers inschrijven als je wilt, ook in die van andere huisvestingsmaatschappijen. Per register betaal je 50 euro, die je nadien bij een aankoop terugkrijgt.

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. 

Minstens in de oneven jaren (2019, 2023, …) actualiseren we de registers. Dan kijken we na of jouw inkomen nog aan de voorwaarden voldoet. Als je niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, dan schrappen we jouw kandidatuur.

Jouw gezinssituatie

Je kan inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde.
Ben je nog getrouwd, maar ga je scheiden? Of ben je samenwonend maar ga je uit elkaar? Dan kan je individueel inschrijven. Jouw echtgenoot of partner mag de sociale woning of bouwgrond dan niet mee kopen en de woning niet mee bewonen. 

Praktisch

De inschrijvingen kunnen enkel gebeuren op het bureel te Oostende tijdens de zitdagen.

Gelieve uw identiteitskaart mee te brengen en 50,00 euro cash per lijst waarvoor u zich inschrijft.

Download ons afdrukbaar inlichtingenblad kandidaat kopers voor meer informatie

Hoe verloopt mijn inschrijving verder?

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je hebt ons het inschrijvingsformulier en alle nodige documenten bezorgd en het inschrijvingsgeld betaald. Dan ben je ingeschreven.

Wat gebeurt er nu?

  • Je krijgt van ons je inschrijvingsbewijs met daarop je inschrijvingsnummer. Hou dit zeer goed bij.
  • Je komt op het register van jouw keuze terecht. Waar je wilt wonen en de voorrangsregels bepalen hoelang je moet wachten. 
  • Zodra een project klaar is voor verkoop in het register van je keuze, nemen wij met jou contact op.