Mijn woning

Onderhoud en herstellingen

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet uitvoeren, soms wij als huisvestingsmaatschappij. 

Onze maatschappij gebruikt een ZieZo boekje met een handig overzicht wie wat moet herstellen en betalen. Twijfel je? Verwittig dan zeker onze maatschappij, dan zoeken we samen een oplossing. 

Alle andere herstellingen: neem contact op met Sam Heughebaert op 059/255.686 of mail naar sam.heughebaert@woonwel.be

Bekijk hier onze regeling voor herstellingswerken aan sanitair en verwarming.

Onderhoud en kleine herstellingen

Jij moet de woning onderhouden: hou je woning, het terras, de tuin … netjes. 

Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, kapotte stopcontacten, lampen, schakelaars, … Als je een slecht toestel gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen. Voorbeelden zijn: verstopte verluchtingsroosters, kapotte dampkap of lavabo, slecht gebruik van de verwarmingsketel, …

Is er iets stuk, en kan je het zelf niet herstellen zoals een gebroken ruit? Verwittig ons dan. Vaak kunnen we zorgen dat die problemen verholpen worden tegen een beperkte kost.

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Wij vervangen bijvoorbeeld een raam dat door een onverwachte, hevige hagelbui (overmacht) barst. Ook verborgen gebreken moeten wij herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken heeft door een slechte constructie van de afvoerbuizen, dan betalen wij de herstelling.

Hoe werken we concreet?

We geven twee voorbeelden van wie wat moet herstellen en betalen. 

  • De lift in jouw gebouw: jij betaalt voor het onderhoud, maar wij betalen herstellingen.
  • Jij betaalt voor het onderhoud van je individuele verwarmingsketel. Is er iets kapot, dan betalen wij dit. Tenzij het toestel is kapotgegaan doordat jij het slecht gebruikte of niet liet nakijken zoals dat verplicht is.

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het zeer erg dat je dit doet. We kunnen daarom je huurcontract stopzetten.


Verzekering

In onze polis  zijn  volgende verzekeringswaarborgen opgenomen :

 BRAND

 STORM, HAGEL, SNEEUW-OF IJSDRUK

 WATERSCHADE

 GLASBRAAK (kunstglas uitgesloten)

 RECHTSBIJSTAND

 

In onze polis is “afstand van verhaal op huurders” opgenomen.

Daardoor bent u als huurder niet  meer verplicht uw huurdersaansprakelijkheid voor de woning tegen die gevaren of schade te verzekeren.

Uw inboedel moet u immers nog zelf verzekeren evenals het verhaal van de buren, en deze moet voldoende verzekerd zijn om alle geleden schade te dekken.

Belangrijk :

U dient eveneens al de door U uitgevoerde werken of geplaatste  bijgebouwen en constructies te verzekeren in uw polis, (bijvoorbeeld verfraaiingswerken binnen de woning, behang van muren en plafonds, tuinhuisjes, afdaken, e.d.) 


Energie

Energietips

Samen gaan we groener : Besparen op je energiefactuur? Schrijf je nu in voor de groepsaankoop van de Provincie West-Vlaanderen